Truc pentru gospodine! Cum să decongelezi carnea în 5 minute

Trebuie sa pregatesti repede pranzul sau cina si carnea nu s-a decongelat?

Iată ce trebuie să faci:

Luati doua cratite de metal si puneti-le in chiuveta. Pe una intoarceti-o cu fundul in sus si puneti carnea pe ea. Pe cealalta, umpleti-o cu apa si puneti-o peste carne. Trebuie apoi sa asteptati 5-10 minute in functie de grosimea carnii si gata veti avea carnea dezghetata foarte rapid. Pare greu de crezut, dar acest lucru este posibil.

Pentru acest truc culinar atat de ingenios exista insa si o explicatie. Metalul este un bun conductor de caldura, iar aluminiul este, un bun conductor al caldurii ambientale, care este eficienta pentru a decongela alimente.

Atunci cand presati o bucata de carne intre doua oale de aluminiu mariti suprafata cu care aceasta intra in contact cu temperatura din camera, ceea ce ajuta la decongelarea rapida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *