Patru efecte neașteptate ale utilizării piperului negru în bucătărie

foto: pixabay.com/ro

Pentru mulți bucătari și gospodine, piperul negru este o necesitate pentru orice fel de mâncare. Sunt mulți oameni care nu stau la masă fără el. Acest condiment face mâncarea diferită, dându-i un gust ușor picant, cu o cantitate neglijabilă de calorii. Cu toate acestea, vă poate afecta sănătatea în moduri diferite.

Iată patru lucruri pentru care ar trebui să fii pregătit dacă ești un fan al piperului negru.

Ajută și îmbunătățește absorbția nutrienților

Piperul negru absoarbe fierul și beta-carotenul. Acest condiment este adesea folosit ca supliment pentru turmeric, deoarece ajută la absorbția curcuminei din acesta.

Studiile arată că bilele negre pot ajuta la combaterea cancerului. De asemenea, ardeiul scade nivelul de colesterol. Acest lucru a fost dovedit printr-un experiment cu șobolani care au fost hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi timp de 42 de zile. S-a descoperit că extractul de mentă scade colesterolul.

Are si efect antioxidant

Piperul negru poate fi un bun ajutor în lupta împotriva inflamației. În plus, protejează celulele de radicalii liberi.

Piperul negru, totuși, poate agrava atacurile de reflux acid. Dacă suferiți de aciditate ridicată și arsuri la stomac, atunci este mai bine să renunțați la mâncărurile condimentate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *