Greseala pe care o fac toate gospodinele cand gatesc spanac. Si tu procedezi asa?

Data: 03/04/2016
Greseala pe care o fac toate gospodinele cand gatesc spanac. Si tu procedezi asa?
loading...

Iată ce trebuie să ştii când te apuci de gătit spanac! Vezi daca si tu procedezi in acest fel.

Selecţie şi depozitare
– se găseşte tot anul, dar cel mai bun este în intervalul aprilie – septembrie;
– spanacul cu frunze colorate puternic este mai vechi, iar cel cu frunze mai deschise la culoare, mai tânăr;
– spanacul cu aromă mai uşoară poate fi consumat crud, în salate (spre exemplu, prepară o salată de spanac cu ton). În schimb, dacă are aromă puternică, trebuie gătit;
– alege spanac cu frunze mai deschise la culoare, mai crocante şi cu miros proaspăt;
– evită spanacul veştejit, pătat;
– spanacul nu trebuie spălat înainte de a-l băga în frigider.

Cum se găteşte spanacul
Pas 1: Pregăteşte spanacul. Cu un cuţit ascuţit îndepărtează frunzele de tulpină groasă.
Pas 2: Ţine spanacul câteva minute în apă călduţă, ca să îndepărtezi nisipul şi alte particule. Schimbă apoi apă, clăteşte-l iarăşi şi pune-l la scurs într-o strecurătoare.
Pas 3: Taie frunzele de spanac la mărimea dorită.

Sursa

loading...
Greseala pe care o fac toate gospodinele cand gatesc spanac. Si tu procedezi asa?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...