Ce greseala facem atunci cand gatim fasole?

Data: 09/08/2016
Ce greseala facem atunci cand gatim fasole?
loading...

Mancărurile pe baza de fasole se-numara, cu siguranta, printre preferatele romanilor. Mult timp au fost chiar mancaruri de baza. Desi fierberea acestei legume dureaza mult, mancarurile de fasole, in general, sunt usor de preparat.

Să aflăm, însă, din rândurile următoare ce greșeală facem atunci când fierbem fasolea, căci, fără îndoială, multe dintre noi o fac.

Ce conțin leguminoasele
După cum știm, fasolea face parte din familia leguminoaselor, alături de năut, linte, soia. Acestea sunt bogate în minerale, în special fier, magneziu și zinc. În special ultimele două sunt cunoscute ca având puternice proprietăți antidepresive. Totodată, leguminoasele conțin și acid fitic, o substanță care inhibă absorbția mineralelor.

Fasolea este o legumă extrem de hrănitoare dacă știm cum s-o preparăm. Pentru a profita la maximum de mineralele prezente în fasole, nu trebuie decât să le creștem absorbția în organism.

Ce greșeală facem atunci când gătim fasole și ce consecințe are aceasta
De regulă, atunci când decidem să gătim fasole, o lăsăm la înmuiat în apă călduță peste noapte. Totuși, acest interval de timp nu este suficient pentru ca acidul fitic să fie eliminat. De aceea, fasolea se înmoaie în apă foarte caldă (temperatura ideală este 60 grade Celsius), al cărei rol este acela de a reduce conținutul de acid fitic și, în consecință, de a crește absorbția mineralelor.

Există studii care susțin că absorbția mineralelor din fasole în organism după ce cantitatea de acid fitic a fost redusă crește între 50 și 100%.

Citeste continuarea pe UNICA.ro

loading...
Ce greseala facem atunci cand gatim fasole?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...