Sos bolognese

Data: 16/04/2013
Sos bolognese
loading...
  • 1 kg carne tocata
  • 2 cutii mari de rosii zdrobite
  • cepe
  • busuioc
  • oregano
  • sare
  • zahar

Sosul Bolognese este un nume ajuns in limba romana din italiana (ragu alla Bolognese) si este un sos pregatit din carne special pentru paste dar si altele.

Acest sos era servit cu tagliatelle (tagliatelle alla bolognese), dar este delicios si cu lasagna. In tara noastra este vestit pentru sevirea acestui sos alaturi de spaghete.

Fiind un sos vestit, aceasta reteta a fost intens modificata de multi bucatari. Bucatarii nostri vor prepara si prezenta astazi o versiune a sosului bolognese, sperand sa fie pe placul dvs.

Noi facem de obicei, acest sos bolognese, deoarece se pregateste rapid, este foarte bogat si toata lumea il iubeste. Este utilizat dupa cum spuneam pentru lasagna, dar si pentru orice tip de umplutura: vinete, paste. Oricum, exista multe feluri de mancare la care se foloseste.

Sos bolognese

Preparare sos bolognese

Se curata ceapa de frunze, se spala bine si se toaca pe un fund intins. Intr-o tigaie pe foc, se pune ulei si se prajeste putina ceapa.

Sos bolognese

Puneti carnea tocata si se lasa sa se gateasca usor pentru a pierde din sange. Adaugati rosiile si condimente, oregano, busuioc si sare.

Sos bolognese

Se pune un pachetel de zahar (nu o punga) pentru a elimina aciditatea tomatelor si se fierbe la foc mediu, pana cand lichidul se reduce si cantitatea rosiilor, aproximativ 45 de minute.

loading...
Sos bolognese
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...Loading...