Sos bechamel

Data: 06/04/2014
Sos bechamel
loading...
  • 1 litru de lapte integral
  • 70 gr. unt
  • o ceasca de faina (echivalentul a aproximativ 60 gr.)
  • piper alb proaspat macinat
  • nucsoara
  • sare

M-am gandit sa va impartasesc aceasta reteta de sos bechamel, deoarece exista multe preparare care se gatesc cu acest sos alb.

Chiar daca suna complicat, este mai usor decat credeti. Bineinteles, putem gasi, de asemenea, acest sos imbuteliat, care ar facilita munca noastra, dar nimic nu bate un preparat de casa.

Este alb, laptos, asemanator cu o smantana densa, foarte usor de preparat cu doar cateva ingrediente. Unt, lapte si faina amestecate intr-un anume fel si ati obtinut cel mai delicios sos bechamel acasa, util pentru retetele de lasagna sau diverse umpluturi.

Sosul poarta numele lui Louis de Bechamel, marchiz de Nointel, responsabil al finantelor franceze in timpul domniei varenne lui Ludovic al XIV-lea. Deci, isi are originle in Franta.

Sos bechamel
Preparare sos bechamel
Intr-un recipient pe aragaz se pune laptele si se incalzeste fara sa fiarba. Intr-o tigaie pa aragaz, cea in care vom face sosul bechamel, se pun bucatile de unt si se lasa sa se topeasca.

Sos bechamel

Dupa ce ati cernut faina, se adauga la untul topit si se amesteca pana se integreaza si se obtine o pasta alba.

Sos bechamel

Se lasa cateva minute pe foc amestecand, dupa care adaugati treptat laptele fierbinte, nu tot deodata, cam trei sferturi. Se amesteca constant pentru a evita formarea de noduli.

Sos bechamel

Atunci cand sosul incepe sa se ingroase, se adauga restul de lapte, sare, piper si nucsoara, ducare se indeparteaza de la foc. Se poate folosi la diverse mancaruri.

loading...
Sos bechamel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...