Prajitura „Napoleon” e un desert perfect! Se face foarte repede, cu putine ingrediente, iar gustul este minunat

Data: 05/05/2016
Prajitura „Napoleon” e un desert perfect! Se face foarte repede, cu putine ingrediente, iar gustul este minunat
loading...
  • 500 g aluat din foietaj
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cu faina
  • 1 litru lapte
  • 2 oua
  • 1 lingurita cu vanilie
  • un praf de sare

Ce spui de un desert delicios, cu crema de lapte si foietaj? Se pregateste foarte rapid, fara batai de cap, iar rezultatul este fabulos.

MOD DE PREPARARE
Aluatul din foietaj se imparte in patru straturi, acestea se pun intr-o tava si se baga la cuptor timp de 10 minute, pana se rumenesc. Cand sunt gata, se scot din tava, se taie marginile de la fiecare strat si se baga din nou la copt, pana devin crocante.

Ouale se bat bine, se amesteca impreuna cu 75 g zahar, faina si praful de sare si la final o cana de lapte.

Restul de lapte se pune pe foc, pentru a fierbe, apoi se adauga restul de zahar si usor, usor si amestecul facut inainte din oua, faina. Compozitia sta pe foc pana devine fina, cremoasa, precum o smantana.

Citeste si: Multa lume face greşeala asta! Asa se mananca in mod corect salata verde, vedeta primaverii

La final, peste cele patru foi de aluat se toarna crema obtinuta si se pun unele peste altele. Pe deasupra, se presara marginile de la foietaj faramitate. Pofta buna!

loading...
Prajitura „Napoleon” e un desert perfect! Se face foarte repede, cu putine ingrediente, iar gustul este minunat
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...