A facut gauri in blatul de biscuiti si a umplut cu budinca de vanilie. Rezultatul: o prajitura absolut delicioasa

Data: 28/01/2016
A facut gauri in blatul de biscuiti si a umplut cu budinca de vanilie. Rezultatul: o prajitura absolut delicioasa
loading...
  • Pentru aluat:
  • 3 oua
  • 1 cana de zahar brun
  • 1 cana de lapte
  • 1 plic de praf de copt (7 g)
  • 2 cesti de faina de grau
  • 2 linguri cacao pudra
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 linguri ulei
  • Pentru budinca:
  • 2 pachete de budinca vanilie (40 de grame)
  • 1 litru de lapte proaspat
  • 8 linguri brun de zahar

Prajitura cu biscuiti si budinca de vanilie este un desert perfect pentru intreaga familie. Cu siguranta nu ii veti uita prea usor gustul atat de savuros.

Metoda de preparare prajitura cu biscuiti si budinca de vanilie
Cupa de masurare este de 240 ml. In primul rand se pregateste aluatul de biscuiti. Se amesteca bine faina cu praful de copt si cacao si se adauga putina sare.

Bateti ouale cu un mixer timp de aproximativ doua minute, apoi, treptat, lingura cu lingura, se adauga zaharul brun si se continua sa se bata (aproximativ 5-6 minute). Se adauga cateva linguri de amestec uscat in ouale batute, amestecand cu o lingura de sus in jos. Se adauga apoi putin ulei.
Prajitura cu biscuiti si budinca de vanilie

Treptat se adauga laptele fiert (se poate incalzi in cuptorul cu microunde), din nou, amestecand constant cu miscari de sus in jos. Se toarna aluatul intr-o forma patrata cu dimensiunile de 23×23 cm, acoperit cu o hartie de copt.

Coaceti intr-un cuptor la 180 de grade preincalzit timp de aproximativ 25 de minute. Verificati aluatul cu o scobitoare. Lasati-l apoi sa se raceasca complet.
Prajitura cu biscuiti si budinca de vanilie

In timp ce se raceste, se prepara budinca. Intr-un castron se amesteca „aluatul” uscat si zaharul brun. Adaugati 8 linguri de lapte si se amesteca bine. Adaugati apoi la acest amestec restul de lapte fiert si se amesteca bine. In cuptorul cu microunde, se incalzeste budinca la putere maxima aproximativ 1 minut. Acoperiti budinca cu folie de plastic si lasa sa se raceasca putin. Apoi, cu o forma rotunda faceti niste gauri in aluat. Din decupajele de aluat se face firimituri.

Peste aluatul cu gauri se toarna budinca si se niveleaza suprafata cu o lingura. Marcati locatia gaurilor din aluat cu o scobitoare. Apoi se presara peste budinca de vanilie, firimiturile si apasati-le usor. Bagati desertul in frigider (preferabil peste noapte). Desertul rece se taie in bucati, folosind betisoarele ca un ghid. Pofta buna!

loading...
A facut gauri in blatul de biscuiti si a umplut cu budinca de vanilie. Rezultatul: o prajitura absolut delicioasa
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...