Cea mai simpla si delicioasa reteta de post. Cartofi evantai

Data: 19/03/2016
Cea mai simpla si delicioasa reteta de post. Cartofi evantai
loading...
  • 4 cartofi mari
  • ardei rosu
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • marar

Unii le spun cartofi evantai, altii curcubeu, pana la urma tot cartofi sunt si sunt foarte deliciosi avand un aspect foarte frumos.

Preparare Cartofi evantai
Se spala bine legumele, se curata cartofii si se feliaza, dar nu pana la baza. Indepartati cativa milimetri din ei pentru a putea introduce bucataile de ardei. Tocati bucati ardeii si lasatii deoparte. Tocati si mararul.

Se incinge cuptorul la 220C si se aseaza gratarul in jumatatea inferioara.

Se pun cartofii intr-un vas de copt. Se ung bine cu jumatate din ulei. Asezonati cu sare si piper.
Puneti cartofii la copt timp de 30 de minute, timp in care feliile subtiri se vor deschide incet ca un evantai. Scoate-i din cuptor si unge-i cu restul de ulei. Adaugati acum ardeii in orificiile deschise si presarati cu marar.

(Daca doriti sa fie ceva mai consistent, puteti adauga bucati de bacon, cascaval sau alte branzeturi.)

Puneti carttofii din nou in cuptor, timp de 30-40 de minute, dupa care se scot si se servesc imediat.
foto: pixabay.com

loading...
Cea mai simpla si delicioasa reteta de post. Cartofi evantai
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...