Retete cu peste pentru Duminica Floriilor

Data: 13/04/2014
Retete cu peste pentru Duminica Floriilor
loading...
  • 100 g vin alb
  • 1 lingura condimente pentru peste
  • 1 crenguta de leustean
  • 3 lingurite de ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 4 bucati biban (fiecare 300-400 g)

Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sarbatoare crestina fara data exacta, comemorata intotdeauna in ultima duminica dinaintea Pastelui.

Se spune ca ziua de Pasti va fii exact ca cea de Florii, iar in aceasta sarbatoare se consuma peste. De aceea va prezentam si noi cateva retete cu peste pentru Florii. Multi romani isi serbeaza astazi ziua, daca au nume de flori.

Biban de mare la cuptor
Timp: 50 min
Nivel: usor

Pregatire
Spălati si curatati pestele. Adaugati sare si condimentate la carnea suculenta.
Se taie in felii lamaia si se aranjeaza in jur, dupa care se pun cateva felii si in interiorul pestelui.

Se adauga ulei de masline si vin alb, dupa care se pune pe partea de sus crenguta de leustean. Puneti intr-un vas de copt acoperit cu foaie de copt si se coace la 200 de grade pentru 30-40 de minute.

Sfat:
Se decoreaza si se poate pregati o salata de spanac proaspat, cu rosii si branza de capra la cuptor.
Consumati cu vin alb.


Somon la cuptor
Somon la cuptor

Somonul este un peste delicios care merita consumat de fiecare data. Aceasta reteta de somon la cuptor este simpla si foarte delicioasa.

Timp: 100 min
Nivel: usor

Ingrediente
-3 linguri de sos de soia
-0.5 lingurita oregano
-10 linguri de ulei de masline
-700 g somon
-sare dupa gust
-piper dupa gust

Pregatire
Se amesteca sos de soia, sare si piper pentru a face sosul de marinare. Marinati somonul si se lasa sa stea in el aproximativ 45-50 de minute. Apoi se pune intr-un vas termorezistent cu unt si ulei de masline si se presara cu oregano.

Se coace 40 de minute la 180 de grade. Serviti cu o garnitura la alegerea dvs.


Crap umplut
Crap umplut

Timp: 55 min
Nivel: Intermediar

Ingrediente
-1 crap (2-3 kg)
Pentru umplutura
-2 lamai
-1 cana de apa
-1 legatura de patrunjel
-1 cana de nuci
-6 catei de usturoi
-5 rosii
-5 morcovi
-1 cana de ulei vegetal
-5 capatani de ceapa
-200 g telina (radacina)
-1 legatura de telina frunze
-sare dupa gust
-piper dupa gust

Pregatire
Se spala si se curata crapul foarte bine cu apa rece, se stoarce si se adauga sare dupa gust.

Pentru umplutura, se curata si se taie produsele – ceapa si lamaia felii, morcovi julienne, rosii, usturoi si nuci tocate. Se amesteca cu ulei, sare si piper dupa gust. Se amesteca foarte bine.

Cu umplutura pregatita se umple pestele si se coase. Imprastiati cu un pic de ulei si se pune intr-un vas uns si tocana pe langa. Optional, puteti pune pe el si cateva felii de lamaie. Se adauga 1 cana de apa si se coace pana cand se rumeneste.

Servi cu o salata proaspata sau cartofi copti.
Sfat: Daca va ramane umplutura, se poate pune in jurul tavii cu crap.

loading...
Retete cu peste pentru Duminica Floriilor
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...