Chiftelute delicioase de somn

Data: 30/06/2014
Chiftelute delicioase de somn
loading...
  • chiftelute

Cum gatesti cele mai delicioase chiftelute de somn? Prepara o reteta simpla de cliftelute de peste pe care le puteti servi cu sos.

Povestile pescaresti se impletesc intotdeauna cu amintirea unor mancaruri gustoase, pe care adevaratii pescari nu se sfiesc sa le preparare si sa le ofere (camarazilor de arme, era sa zic, daca admitem ca undita si varsele tot un fel de arme sunt), intr-un soi de “troc al retetelor”, un bazar, o piata deschisa, unde dezvaluirea fiecarui secret valoreaza aur.

Cea mai frumoasa marturisire dintre toate e aceea a unui pescar “impatimit si nenorocos”, care crede si azi ca borsul de peste cel mai bun pe care ar fi fost sa-l manance s-ar fi putut face din primul crap pe care… nu l-a prins. “Era urias si, Doamne, ce ciorba gustoasa faceam eu din el!” Iar exclamatia asta e insotita si azi de amintirea intrebarii pe care, atunci, in prima lui tinerete, i-a pus-o mama, cand s-a intors de pe balta: “Ai prins, Gheorghita?” Nu prinsese decat chitici, de-ajuns abia pentru masa de seara.
Poate si neindestularea pantecului din seara aceea de demult – erau anii grei de dupa razboi si colectivizare – sa fi facut ciorba din pestele neprins mai gustoasa, in amintire…

Dar cum nu voi afla niciodata reteta borsului acela, ia sa va scriu mai bine despre chiftelutele de somn pe care le-am mancat la Corabia, la tanti Anica Popa. Carne alba si grasa, aleasa cu grija de pe oasele mari, tocata de doua ori, sa tot fi fost un kilogram. Doua cepe……………….

Citeste reteta AICI

loading...
Chiftelute delicioase de somn
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...