Unt sau margarina? Ce este mai sanatos?

Data: 29/04/2014
Unt sau margarina? Ce este mai sanatos?
loading...
  • unt
  • margarina

Sandwich-urile sunt de multe ori prezente in meniul nostru – mic dejun, pranz sau doar pentru a consolida o zi grea si obositoare.

In viata de zi cu zi, cu toate acestea, rareori s-a pus intrebarea ce e mai bine sa consumam dintre margarina sau unt.

Pentru a sti care dintre cele doua produse este bun pentru sanatate, trebuie sa cunoastem caracteristicile lor, deoarece mesajele populare sunt prea divergente.

Margarina
Margarina este un produs, care contine, fara indoiala colesterol – se face din uleiuri vegetale, ceea ce o face alegerea preferata pentru cei care tin diete.

De regula, margarina este bogata in vitamine – A, D, E, dar acestea se adauga in mod artificial.

Margarina a luat nastere odata cu ideea de a gasi un inlocuitor sanatos pentru unt. Cutiile de ulei vegetal, cu toate acestea, care ne fac sandwich-uri sa aibe un gust mai bun, nu poate fi intotdeauna o alegere potrivita.

Grasimile vegetale, lasate pentru o perioadă de timp, la temperatura camerei, se lichefiaza si se transforma in grasimi trans daunatoare. Grasimea si margarina trans, creste LDL colesterol rau, HDL bun inferior si transforma in mod automat margarina intr-unul dintre produsele cele mai periculoase pentru sanatate.

Unt sau margarina
Unt
Pentru majoritatea oamenilor, untul ar insemna lapte sau smantana de vaca, dar de fapt el poate fii produs de oaie, vaca sau de capra.

Uleiul este bogat in vitamina A, minerale, lactoza si ingrediente valoroase din lapte. Acesta este avantajul sau principal. Dupa tratamentul termic, cu toate acestea, este dificil de absorbit de organism din cauza pierderii continutului de apa.

Pentru ca este un produs de origine animala, uleiul contine cantitati mari de colesterol, ceea ce il face impropriu in special pentru persoanele cu probleme de inima pentru acei care sufera de calculi biliari sau de boli de ficat.

loading...
Unt sau margarina? Ce este mai sanatos?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...Loading...