La ce e buna varza?

Data: 06/03/2013
La ce e buna varza?
loading...

Chiar daca iarna a trecut, veti sti pentru la anu de ce trebuie sa aveti varza prin casa. Aceasta leguma plina de frunze are numeroase proprietăti benefice pentru sănătatea organismului.

In plus, ce e mai bun de sarbatori, decat vestitele sarmalute romanesti in foi de varza murata?

Varza este ideala pentru dieta deoarece este scăzuta de calorii (un alta leguma miraculoasa e brocoli). O cana de varza contine doar 15 de calorii. Varza contine vitamina C, care ajuta la arderea grasimilor si consolidarea sistemului imunitar. Tot aceasta vitamina creste metabolismul si, astfel, ajută organismul sa scape de grasime.

Varza este o sursa buna de vitamina A, care promovează sănătatea ochilor si a pielii.

Varza este, de asemenea, o excelenta sursa de vitamina K si acid folic. Legumele contin fibre, care ajută la o digestie mai buna. Sucul de varza băut ajută la vindecarea stomacului si ulcere intestinale.

Supa de varza estea cea mai buna atunci cand vrei sa slabesti. Unii medici folosesc o reteta simpla: 3 zile pe saptamana mananci doar supa de varza, iar restul zilelor mancati tot ce doriti.

Punerea frunzelor de varza pe frunte poate calma durerea de cap. Varza este, de asemenea, utila pentru san, deoarece reduce riscul de cancer mamar. Unele femei chiar cred ca daca consuma varza le poate creste bustul.

Doza minimă pentru efectul terapeutic al verzei este de cel putin două ori pe săptămână.

loading...
La ce e buna varza?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...Loading...