Cum se alege si cum se gateste varza. Aici ai 6 retete delicioase din varza

Data: 21/05/2014
Cum se alege si cum se gateste varza. Aici ai 6 retete delicioase din varza
loading...
  • varza

Varza este una dintre cele mai vechi legume cunoscute de om. Cum ea face parte din topul 20 al celor mai hranitoare produse, a fost rapid introdusa in alimentatia tarilor din intreaga lume.

Varza alba sau rosie, sferica, este populara in Occident, in timp varietatile cu frunze late sunt populare in Asia.

Daca s-ar tine seama de multiplele sale calitati culinare si terapeutice, nu ar trebui sa treaca nicio zi fara salata proaspata sau murata, suc, placinte sau mancare din acest adevarat aliment-minune, si legumele inrudite cu varza, cum sunt conopida, broccoli sau cresonul, au aceleasi virtuti alimentare.

Varza proaspata are un aspect lucios si este crocanta la rupere. Ridic-o pentru a vedea daca frunzele de dedesubt sunt compacte si daca arata bine. Cu cat este mai grea, cu atat este mai densa. Este de preferat ca varza sa fie consumata in stare cruda, pentru a i se pastra proprietatile.

Pregatirea indelungata pe foc reduce mult din cantitatea de substante nutritive. Cu toate ca poate fi pastrata in punga de plastic, la frigider, pana la trei saptamani, este recomandabil sa o consumi proaspat culeasa, fiind mai gustoasa, mai dulce.

Vezi cele 6 retete culinare cu varza pe RevistaFelicia.ro

loading...
Cum se alege si cum se gateste varza. Aici ai 6 retete delicioase din varza
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 2,67 out of 5)
Loading...Loading...