Ceapa, leguma minune pentru sanatate

Data: 15/05/2014
Ceapa, leguma minune pentru sanatate
loading...

Ceapa este, fara indoiala, una dintre cele mai exigente legume, dar este obligatorie pentru aproape fiecare masa. Este intotdeauna acolo, in bucatarie.

Ceapa este adesea buna la gust si este folosita in bucatarii multe si stiluri de gatit in intreaga lume. Prima, murata, sote, prajita, caramelizata, coapta sau fiarta in supa, ceapa este aproape intotdeauna prezenta in retete, dar cel mai adesea o percepem ca un condiment, si nu ca parte a continutului principal. Ceapa are o “familie” la fel de folositoare si gustoasa, din care fac parte, de asemenea, usturoiul si prazul.

Informatiile nutritionale pentru ceapa
O jumatate ceasca de ceapa tocata contine, in medie:
• Calorii: 32 kcal
• Grasime: 0,9 g
• Glucide: 7,5 g
• Proteine: 0,9 g
• Fibre: 1,4 g
• Indicele glicemic: Scazut

Ceapa este bogata in quercetina si fitonutrienti, care se gasesc in cantitati mari in unele fructe – mere, cum ar fi. Quercetina actioneaza ca un antioxidant, dar efectul sau ca antioxidant este mai puternic atunci cand substanta este luata dintr-o sursa naturala, cum ar fi ceapa, dar nu ca un aditiv alimentar.

Datele din diverse studii arata un risc redus de boli de inima, cancer pulmonar si astm, la oamenii care au alimentatia bogata in quercetina regulata.

O alta trasătura distinctiva alimentara este ca toate din familia cepei sunt bogate in componente de sulf. Continutul de sulf are efecte anti-inflamatorii.

Consumul de ceapa, de asemenea, este asociat cu o densitate osoasa mai buna si este utila pentru tesutul conjunctiv.

Exista o multime de tipuri diferite de ceapa, unele soiuri au fitonutrienti suplimentari. De exemplu, ceapa rosie contine fitonutrienti antocianinei.

-Ceapa ar trebui sa fie stocata intr-un loc uscat, bine ventilat, departe de caldura excesiva, lumina si umiditate.
-Se recomanda, cu toate acestea, ca ceapa sa nu fie in apropiere de cartofi, deoarece in caz contrar acesta va absorbi umezeala si etilena de gaz si se va strica mai repede.
-Tocata sau felii, ceapa ar trebui sa fie depozitata in frigider si folosita cat mai curand posibil.

Pe langa toate beneficiile utile pentru sanatatea noastra, ceapa ofera un gust excelent diferitelor feluri de mancare si o putem folosi in conditii de siguranta si in cantitati mari atunci cand gatim – pentru feluri de mancare prajite, supe, tocane, sosuri, omlete, chiar si in pizza.

loading...
Ceapa, leguma minune pentru sanatate
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...