Tartiflette, un preparat frantuzesc delicios

Data: 24/11/2015
Tartiflette, un preparat frantuzesc delicios
loading...
  • 1 kg fierte cartofi
  • 1 capatana ceapa
  • 50 ml smantana pentru gatit
  • 200 g. bacon tocat marunt afumat
  • 500 gr. branza - Emmental sau Gouda
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper, nucsoara

Tartiflette este o reteta extrasa din bucataria frantuzeasca, dar foarte simplu de gatit si delicioasa.

Tartiflette nu este nimic altceva decat straturi de cartofi si bacon, alaturi de alte ingrediente delicioasa pregatite la cutpor.

Cum se prepara Tartiflette
In primul rand Se fierb cartofii, se curata si se taie cubulete. Lasati-i sa se raceasca frumos.

Intr-o tigaie se prajeste ceapa, zdrobita in prealabil, se adauga sunca (bacon) si se prajeste usor.

Cartofii se pun intr-o tava unsa.

Se toarna smantana, slănină și ceapă, sare, piper, nucsoara. Peste se adauga din nou un strat de cartofi, un strat de slănină, cartofi din nou și iar smantana.

Pe deasupra se intind felii de branza taiate subtiri si in forma alungita sau cascaval si se pune la copt pana partea de sus devine rumena.
Tartiflette, un preparat frantuzesc delicios
Baconul poate fi fiert sau nu, el e deja afumat.

loading...
Tartiflette, un preparat frantuzesc delicios
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...