„Taci si inghite”, reteta care a cucerit mii de romani! Se face extrem de usor, rapid, iar gustul este incredibil

Data: 16/05/2016
„Taci si inghite”, reteta care a cucerit mii de romani! Se face extrem de usor, rapid, iar gustul este incredibil
loading...
  • 250 de grame malai
  • jumatate de litru de lapte
  • jumatate de litru de apa
  • 4 oua
  • 50 de grame de unt
  • 200 de grame de smantana
  • 200 grame de telemea
  • 200 de grame de cascaval
  • 6 bucati de carnati afumati
  • 100 grame de slaninuta proaspata

De ceva timp, gospodinele din România caută tot mai des o reţetă simplă, delicioasă, ce conţine produse tradiţionale. Iată cum se prepară „Taci şi înghite”!

Preparatul poate fi servit atât la prânz, cât și la cină, alături de un pahar de bere rece.

Mod de preparare:

„Se pun la fiert apa și laptele, amestecate, adăugam și sarea și lăsăm să dea în clocot. Când începe să fiarbă, se presară o mână-două de mălai în apă, dar trebuie să amestecăm cu un tel sau cu o lingură de lemn foarte bine, pentru a nu se face cocoloașe. Lăsăm să fiarbă câteva minute la foc mediu, amestecând tot timpul. Când preparatul s-a îngroșat, adăugăm cernit și restul mălaiului, puțin câte puțin. Focul nu trebuie să fie puternic și trebuie amestecat în continuu. Când mămăliga e aproape gata, se încorporează și smântâna”, explică Doina Popescu din Târgu-Jiu, potrivit agerpres.ro.

Preparatul trebuie să aibă o consistență mai moale. După ce se ia de pe foc, jumătate din mămăligă se pune într-un vas termorezistent care a fost uns cu unt în prealabil.

„Peste stratul de mămăligă se pune telemeaua rasă, cârnații tăiați felii și slăninuța prăjită. Se pune alt strat de mămăligă în care se fac niște adâncituri cu lingura și în care se pun untul, ouăle întregi și cașcavalul ras. Cine dorește poate să pună mai multe straturi de mămăligă. Vasul se dă la cuptor până ce ouăle sunt făcute și cașcavalul e puțin rumenit”, explică Doina Popescu. Poftă bună!

loading...
„Taci si inghite”, reteta care a cucerit mii de romani! Se face extrem de usor, rapid, iar gustul este incredibil
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...