Toate gospodinele au gresit pana acum! Cum se prepara CEA MAI BUNA FASOLE CU CARNATI

Data: 14/12/2015
Toate gospodinele au gresit pana acum! Cum se prepara CEA MAI BUNA FASOLE CU CARNATI
loading...
  • 500 gr de fasole (eu o prefer pe cea pestriță, bobul rămâne întreg după fierbere)
  • o ceapă
  • ardei grași colorați
  • un morcov
  • suc de roșii
  • ulei
  • piper
  • boia
  • cimbru uscat
  • sare
  • 500 gr cârnați de casă
  • pătrunjel verde
  • un vârf de cuțit de bicarbonat

De 1 decembrie se servește „fasolea cu cârnați”, că o mâncare tradițională românească. Deci orice româncă trebuie să știe să o facă. și evident că există foarte multe rețete, fiecare cu stilul ei. Vă prezentăm o rețetă foarte deosebită, extrem de gustoasă, cu care va puteți mândri în față unor musafiri străini (dacă vor ceva tradițional românesc).

Străinii rămân mereu impresionați de bunătatea mâncărurilor noastre tradiționale, așa că avem toate motivele să fim mândri de artă culinara românească. Vom face o fasole cu legume (ceapă, ardei grași multicolori și morcov), bine condimentată, servită cu deliciosii cârnați de casă românești.

Preparare
Ca orice rețetă tradițională, și „fasolea cu cârnați” va cere mult timp de pregătire, dar încercați să respectați etapele pentru a obține un rezultat deosebit de bun.

Fasolea se alege, se spăla și se lasă într-un vas cu apa rece peste noapte. Bobul de fasole se va umflă, dublându-și volumul. A două zi aruncați apa și scurgeti fasolea.
Că să reușiți o rețetă de fasole trebuie să știți un lucru: fasolea se fierbe în 3 ape(la ultima apa adăugați un vârf de cuțit de bicarbonat).

Puneți apa la fiert într-o oală. Adăugați și fasolea și lăsați-o să fiarbă 15 minute.

Între timp fierbeți cea de-a două apa. Adăugați fasolea scursă și prefiarta în cea de-a două apa clocotită. Lăsați iar să fiarbă cam 15 minute și aruncați iar apa. Ultima oară va fi prepararea finală. Deci acoperiți fasolea cu apa clocotită (nivelul apei să fie puțin peste cel al stratului de fasole). Adăugați bicarbonatul. Acesta ajută fierberea și previne indigestia. Căliți ceapă în puțin ulei până devine sticloasă. Când căliți ceapă, presărați sare peste ea, că să se înmoaie mai repede.

Adăugați morcovul tocat cubulețe peste ceapă și continuați să căliți încă 3 minute. Luați spuma care se formează la suprafața. Apoi adăugați legumele prăjite (cu uleiul din tigaie). Lăsați să fiarbă până când toate legumele sunt aproape fierte.

Tocați ardeiul cubulețe. Adăugați și ardeiul călit ușor în mâncare și continuați fierberea. Căliți puțin jumătate din cantitatea de cârnați. Citeste continuarea pe Observator.tv.

loading...
Toate gospodinele au gresit pana acum! Cum se prepara CEA MAI BUNA FASOLE CU CARNATI
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...