Reteta lasagna vegetariana

Data: 06/03/2013
Reteta lasagna vegetariana
loading...
  • 800 de grame de dovleac (suc de fructe), curatati si taiati in felii de 1 cm lătime
  • 1 1/2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapa medie, fin tocata
  • 2 cătei de usturoi, tocati
  • 1 ardei rosu mediu, tocat
  • 2 dovlecei medii, feliati
  • 1 cătel de usturoi, tocat
  • 200 de grame de ciuperci, feliate gros
  • 400 grame sau o 1 cutie rosii cubulete
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • 80 g de frunze de spanac
  • 30 g de unt
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de lapte
  • 1 cană de brânză mozzarella măruntită
  • 125 de grame de foi de lasagna
Dificultate: mai multe

Fie ca sunteti un vegetarian sau nu, sau daca doriti sa impresionati un prieten care urmeaza un stil de alimentatie bazat pe legume, ar fi bine sa invatati sa gatiti retete bazate pe legume.
Reteta lasagna vegetariana

Astazi vrem sa prezentam pe gatitul.ro reteta de lasagna vegetariana foarte gustoasa, hranitoare si mai presus de toate sanatoasa. Facuta cu o varietate de legume sanatoase, un sos bogat si branza mozzarella, vei fi surprins de faptul ca acesta este doar o delicioasa lasagna vegetariana.

Nu ratati aceasta reteta!

Pregătire reteta lasagna vegetariana
Porniti cuptorul si preincalziti-l la temperatura medie: 180 ° C. Asezați hârtie de copt pe o tavă sau foaie de copt si se acopera cu un strat uniform de dovleac. Se imprastie 2 lingurite de ulei de măsline si se coace timp de 20 minute, dupa care se lasa deoparte.

Într-o tigaie mare punand uleiul de măsline rămas sunt adăugate legumele: ceapa, usturoi, ardei, dovlecei, vinete si ciuperci. Gatiti, amestecand ocazional timp de 10 minute sau până când vinete devin fragede. Adauga rosiile, oregano, busuioc si se aduce la fierbere.

Odată ce a inceput sa fiarba, reduceti căldura si se fierbe 10 minute sau până când sosul se ingroasa. Eliminati de la căldură si se adaugă frunzele de spanac. Să lasa sa stea 2 minute si se condimenteaza cu sare si piper.
Reteta lasagna vegetariana

Se topeste untul într-o cratită la foc mediu, până când devine asemanator cu sampania. Adaugati faina si se amesteca cu o lingura de lemn timp de 1 minut. Eliminati de la căldură si se adaugă treptat laptele, amestecand pentru a preveni crearea „bulgărilor”. Reveniti la tigaie pentru a mentine focul si se gateste amestecand 5 minute sau pana se ingroasa. Eliminați de la căldură si se adaugă jumătate din brânză mozzarella măruntită. Se lasa.

Se pune ulei intr-o tava de copt de 7 cm adancime si 25 cm lungime de la baza. Asezati în jumătate amestecul de legume uniform. Adaugati jumătate de dovleac si se acopera cu jumătate din plăcile de lasagna. Repetati aceste straturi de acoperire si terminati cu sos.

Adaugati restul de brânză mozzarella măruntită peste sos si se coace timp de 40 minute sau până când lasagna este rumenita si foile de paste sunt gata. Sr lasa sa stea 10 minute înainte de servire.

Deja lasagna dvs. vegetariana e gata de servire!

loading...
Reteta lasagna vegetariana
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...Loading...