Cum sa prepari cartofi Dauphine. Reteta franceza care pur si simplu ti se topeste in gura

Data: 04/03/2016
Cum sa prepari cartofi Dauphine. Reteta franceza care pur si simplu ti se topeste in gura
loading...
  • -cartofi de dimensiuni medii
  • -unt
  • -cascaval
  • -sare si piper dupa gust
  • -putin usturoi tocat (optional)

Reteta de cartofi Dauphine face parte din bucataria franceza si poate transforma un cartof intr-o adevarata capodopera, care pur si simplu ti se topeste in gura.

Reteta acestui fel de mancare isi are originea in partea de sud-est a tarii in provincie. De asemenea, acest preparat poate fi servit la o masa festiva. Si nu este dificil de preparat.

Metoda de preparare cartofi Dauphine
Se curata si se spala bine cartofii. Se taie o bucata mica de la un capat al cartofilor, poate fi verticala. Cartofii intregi se taie pe lungime, dar nu complet, lasati cel putin 1 cm. Se pun cartofii intr-un vas de copt adanc uns cu putin ulei. Sarati, se adauga piper si alte condimente la alegere. In interiorul cartofilor se pune cate o lingurita de unt. De asemenea, in fiecare cartof, puteti pune si putin usturoi tocat, daca doriti.
Cartofi a la Dauphine (reteta franceza). Pur si simplu ti se topeste in gura

Pe partea de sus a fiecarui cartof, se pune cate o felie de cascaval sau branza. Se acopera cu o folie de aluminiu. Se baga in cuptorul preincalzit la 200 de grade aproximativ 50 de minute sau pana cand cartofii sunt copti. Se serveste cald acest preparat. Pofta buna!

loading...
Cum sa prepari cartofi Dauphine. Reteta franceza care pur si simplu ti se topeste in gura
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...