Gem de fructe, 3 retete simple si delcioase

Data: 28/04/2014
Gem de fructe, 3 retete simple si delcioase
loading...
  • gem

Nimic nu se compara cu aroma fructelor zemoase conservate. De aceea va propunem 3 retete delicioase pentru a preapara gem de fructe.

Fie ca alegeti zmeura, piersici sau afine, gustul suculent de fructe te va surprinde. Este ideala pentru orice mic dejun, iar gemul de casa este foarte sanatos.

Gem de zmeura
O reteta pentru un gem de zmeura delicios.

Ingrediente pentru 5 borcane
-1 kg de zmeura
-2 linguri suc de lamaie
-500 g de zahăr

Preparare
Zmeura este spalata, curatata si pisata cu o furculita. Se pune intr-o cratita mare si se amesteca cu suc de lamaie si zahar. Cratita ar trebui sa fie umpluta doar pe jumatate.

Amestecul este pus pe aragaz la foc puternic, amestecand ocazional si se fierbe timp de 4 minute amestecand continuu. Se toarna gemul fierbinte imediat in borcane, se spala cu apa fierbinte, se umple pana la refuz si se sigileaza strans.

Sfat: Pentru un gust mai bun, tocati fin frunze de busuioc si se amesteca bine in gemul finit.

Gem de piersici
Gem de piersici
Pentru a inchide aroma si gustul caiselor, pregatiti gem de piersici.

Ingrediente pentru 6 borcane
-1 kg caise (masurat fara samburi)
-500 g de zahar
-1 plic de vanilie
-1 lingurita suc de lamaie
-5 linguri lichior de caise

Preparare
Caisele se pun intr-un castron mare, se toarna apa fierbinte si se lasa pentru o vreme. Apoi se spala cu apa rece si se decojesc. Se divizeaza in două parti, pentru a indeparta samburii si se taie in cuburi mici. Se toarna intr-o cratita mare si se amesteca cu zahar.

Se lasa sa fiarba, amestecand continuu. Se fierbe continuu timp de 4 minute. In cele din urma, la gem se adauga sucul de lamaie, lichior de caise si se amestecă bine.

Se toarna gemul fierbinte imediat in borcane, pe care le sigilati cu capace si se lasa 5 minute.

Gem de afine cu suc de portocale
Gem de afine cu suc de portocale
O reteta excelenta pentru gem de afine cu suc de portocale, care va pastra gustul uimitor de fructe de padure pentru iarna.

Ingrediente pentru 6 borcane
-1 kg de afine
-500 ml suc de portocale
-1 pachet de vanilie
-500 g de zahar

Preparare
Se cantareste 1 kg de afine. Intr-o cratita mare, se amesteca afinele, sucul de portocale si vanilie cu zahar. Amestecul se pune pe aragaz, amestecand constant. Se fierbe timp de 3 minute si se indeparteaza de pe foc.

Indepartati spuma de gem si se toarnă imediat in borcane pana la refuz. Borcanele se sigileaza bine, se pune su susul in jos si se lasa timp de 5 minute.

loading...
Gem de fructe, 3 retete simple si delcioase
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...