Gem de capsuni pregatit acasa

Data: 23/03/2013
Gem de capsuni pregatit acasa
loading...
  • 2 kg de căpsuni
  • 1/4 kg de zahăr
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 litru de apa

Însotit de pâine prăjită, grmul de capsnuni este ideal la micul dejun. E o reteta super usoara pe care o puteti prepara acasa!

Combinatia nu se opreste doar la paine, se poate servi cu covrigi, biscuiti, paine, clatite, briose … Alegerea e de partea dvs! Adunati câteva căpsuni, zahăr, lămâie, apă si urmati pasii. Este o retetă usoara pe care o puteti pregatii ori de cate ori este nevoie.

Pregătire gem de capsuni

În primul rând, se spală de căpsunile. Atunci când sunt curate, indepartati partea cu frunza si locul de unde a fost rupta.

Se adaugă apă intr-o tigaie pe foc. Se pun căpsunile acolo si se lasa până când încep sa fiarba. Indepartati tigaia cu căldură si se lasă 5 minute cu capac.

Treceti printr-o sită capsunile. Amestecati cu o spatulă până obtineti un piure. Piureul de capsuni se amesteca cu zahăr si suc de la o jumatate de lamaie intr-o oala cu apa.
Gem de capsuni pregatit acasa

Se pune iar pe foc la temperatura moderată. În timp ce se găteste, amestecati constant, ideea este că amestecul sa ramana suficient de gros.

Eliminati de la căldură si se lasa la răcit. Odată rece, se pune amestecul într-o sticlă etans, cu o pâlnie. Acum plasati bolul cu gem de căpsuni într-o cratită cu apă. Apa ar trebui să-l acopere complet. Gatiti la foc mic timp de 15 minute.

După aceea, e gata! Pastrati gemul într-un loc uscat si întunecos. Apoi il utilizați pentru micul dejun sau gustare.

Poftă bună!

Sfat: Atunci cand puneti in borcane sau sticle, gemul sau bulionul fierbinte, plasati sunt acestea un varf de cutit. Acest lucru, face ca sticla sa nu crape.

loading...
Gem de capsuni pregatit acasa
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...Loading...