Cum faci cea mai buna pastrama de oaie pentru Paste. Secretul dezvaluit de un bucatar buzoian, preluat de la producatorii de mezeluri traditionale

Data: 26/04/2016
Cum faci cea mai buna pastrama de oaie pentru Paste. Secretul dezvaluit de un bucatar buzoian, preluat de la producatorii de mezeluri traditionale
loading...

Bucătarul buzoian Cristi Dobre ne oferă şi o reţetă de pastramă de oaie, preluată de la producătorii de mezeluri tradiţionale din zona Buzăului, folosită pentru prepararea şuncilor şi afumăturilor.

Se freacă cu sare de mare, grunjoasă, toată carnea făcută bucăţi numai bune de pus pe grătar şi se vor pune la frigider între 5-7 zile. După acest interval de timp preparăm baiţul, scrie adevarul.ro.

Punem la fiert 7 litri de apă, o lingură de boabe de muştar , o lingură de ienibahar boabe, o lingură de piper boabe, o lingură de coriandru boabe, 5 -6 frunze de dafin, o căpăţână de usturoi strivit necurăţat, un ardei iute uscat tocat, cu tot cu seminţe.

Luăm compoziţia de pe foc după ce dă în clocot. După ce baiţul a început să se răcească, adăugăm un litru de oţet de vin alb şi amestecăm bine. Luăm o tavă adâncă în care punem acest baiţ, după care adăugăm fleicile de oaie. Lăsăm la macerat 24 de ore.

Adăugăm în baiţ 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu care va frăgezi carnea atât de bine încât şi bunicul o va mânca şi adăugaţi cimbru la baiţ cam o legătură mare sau o lingură şi jumatate din pliculeţe luate din comerţ. Recomandarea mea este ca întotdeauna carnea de oaie să nu fie prajită în tigaie, în grăsimi. Doar grătar sau cuptor!”.
Sursa foto: delabogdana.wordpress.com

loading...
Cum faci cea mai buna pastrama de oaie pentru Paste. Secretul dezvaluit de un bucatar buzoian, preluat de la producatorii de mezeluri traditionale
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...