Coaste de porc caramelizate

Data: 05/03/2013
Coaste de porc caramelizate
loading...
  • 2 kg carne de porc coaste
  • pentru sosul
  • 1 ceapa, taiata în felii
  • 250 ml de sos de soia
  • 250 ml vin rosu
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingurită coaja de lamaie rasa
  • pentru jeleu (caramelizare)
  • 70 g amidon
  • 70 g zahăr
  • 120 ml suc de mere
  • 60 ml ketchup
Dificultate: 4 portii

Uitandu-ne prin frigiderul nostru, am gasit cateva coaste de porc care inca aratau foarte bine. Mia trecut prin minte imediat sa le gatesc la cuptor.
Coaste de porc caramelizate

Am cautat prin cartea mea de bucate dar nu am gasit mare lucru. Mi-a venit ideea sa sun o prietenta care a calatorit mult prin diferite tari straine si a mancat diverse mancaruri selecte. Mi-a spus de o reteta de coaste care la inceput mi s-a parut putin ciudata.

Coaste de porc caramelizate sau cu jeleu. Ideea sta in marinarea caostelor, iar dupa aceea pregatim un jeleu iar carnea se „caramelizeaza”, oferind-ui un gust special, desprins parca din restaurantele slecte. In diferite regiuni din afara tarii, se serveste cu porumb fiert. Arata foarte frumos maroul caramelizat al carnii cu galbenul „papusoiului”.

Alegeti si dvs coaste mai carnaose, nu pline de zgarci si oase, pentru ca riscati sa nu va saturati invitatii. Daca v-am convis si rapit din timul dvs. haideti sa pregatim impreuna Coaste de porc caramelizate.

Coaste de porc caramelizate
Preparare Coaste de porc caramelizate
Într-un bol de dimensiune medie, combinati toate ingredientele pentru marinare, cele de la sos.

Se taie caostele în 4 portii (cat credeti dvs ca este nevoie), dupa care se pun într-o cratită adâncă. Se acopera cu apa si se fierb, se reduce focul si se fierbe inca 15 minute. Scoateți coastele din apă si clătiți cu apă rece.

Puneti-le într-un castron de mică adâncime, dupa care se toarnă sosul bine peste tot. Acoperiti-l si lăsati-l să stea în frigider peste noapte.

Preincalziti gratarul, iar intr-o cratită mică se combina toate ingredientele de jeleu. Se fierbe la foc mediu, amestecând tot timpul, dupa care se indeparteaza de la foc.

Scoateti coastele din sos, se ung cu jeleu si se pun pe gratar. Coaceti-le intre 15-20 de minute. Se dau in mod regulat cu restul de jeleu si se decoreaza cu porumb fiert.

loading...
Coaste de porc caramelizate
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...Loading...