Carne de pui in sos de soia

Data: 31/08/2014
Carne de pui in sos de soia
loading...

Imi era pofta de o friptura delicioasa, insa m-am saturat de cea simpla la gratar, asa ca am cautat o reteta simpla dar delicioasa. Carne de pui in sos de soia, pe care am servit-o cu legume si orez.

Este foarte suculenta, deoarece se fragezeste in sosul de soia si vin. Aroma carni este luata tot din sosul special conceput pentru a inmiresma pieptul de pui. Carnea de pui in sos de soia este ideala pentru un gratar in familie sau cu prietenii.

Ingrediente
3 bucati de piept de pui file

pentru ornat:
1 cana de orez, fiert
legume proaspete

Pentru marinata:
60 ml sos de soia deschis la culoare
60 ml vin alb sec
2 linguri de zahar
1 lingurita ghimbir ras
1 catel de usturoi

Preparare Carne de pui in sos de soia
Spalati cu grija carnea de pui, dupa care se lasa la uscat. Ambalati fiecare bucata de carne intr-o hartie groasa unsa si cu ajutorul unui ciocan de lemn se bate pana ajungeti la o grosime de aproximativ jumatate de centimetru.

Intr-un castron se amesteca toate produsele pentru marinata, foarte bine pana cand zaharul se dizolva complet. Marinata obtinuta se toarna intr-o tava de copt, dupa care se aranjeaza fripturile si se ruleaza bine in lichid. Acoperiti recipientul si se lasă in frigider pentru 1-2 ore, ocazional, intoarceti carnea.

Incalziti gratarul la temperatura mediu-mare, iar in acest timp se scurge marinata si se lasa deoparte. Reduceti temperatura si aranjati bucatile de carne. Se coace pe fiecare parte timp de aproximativ 15 minute pana sunt gata.

Inainte de a indeparta de pe gratar, acoperiti cu sos pe ambele parti. Daca va place cu mai mult sos, adaugati dupa ce carnea este gatita.

Se serveste cu orez si legume.

loading...
Carne de pui in sos de soia
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...Loading...