Carne de porc la cuptor condimentata

Data: 26/05/2014
Carne de porc la cuptor condimentata
loading...
  • 1 bucata mare de carne de porc
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • cimbru
  • ulei de masline
  • cartofi

Carnea de porc la cuptor este ideala pentru o cina in familie, dar se poate manca oricand.

Este foarte gustoasa, mai ales gatita in propirul suc, pe care il vom combina cu ulei de masline si vom obtine un sos excelent. Aceasta friptura la cuptor se serveste bine cu garnitura de cartofi copti si salata verde.

Pentru ca o gatim sub forma de bucata mare, aceasta carne nu va fii prea gatita, ci va ramane o friptura usor in sange. Multe persoane adora astfel de preparate si au de ce. Sunt gustoase, moi si sosul este excelent.

Preparare carne de porc la cuptor condimentata
Avem nevoie de o bucata mare de carne de porc, mai slaba, pe care o spalam bine in mai multe ape. Daca are grasime, incercati sa o indepartati, dara fara sa taiati bucata, pentru ca avem nevoie de ea intreaga.

Carne de porc la cuptor condimentata

Se intinde pe masa de lucru si se presara sare, dupa care se adauga piper negru proaspat macinat si cimbru. Dupa ce ati condimentat se adauga un strop de ulei de masline. Acum se intoarce bucata de carne pe partea cealalta si se repeta procedura: presarati din nou cu sare, piper si cimbru.

Carne de porc la cuptor condimentata

Acum se pune in tava de copt si se adauga ulei cu cu generozitate, dupa care se pune intr-un cuptor preincalzit la 180 ° timp de 40 minute. Cu cinci minute inainte sa se gateasca, se taie in felii, incat sa iasa putin sange in tava. Amestecat cu restul de zeama, veti obtine un sos delicios si aspectuos.

Dupa cele cele cinci minute, se scoate de la cuptor. In timp ce se coace carnea, se curata cartofi si se pune la copt. Faceti o salata verde si se serveste carnea cu cartofi si putin sos pe farfurie alaturi de salata.

loading...
Carne de porc la cuptor condimentata
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...