„Barcute” de cartofi umplute cu ciuperci

Data: 19/11/2015
„Barcute” de cartofi umplute cu ciuperci
loading...
  • 4 cartofi mari
  • 400 g. ciuperci
  • 1 capatana de ceapa medie
  • 100 g. ulei
  • 0.5. linguri faina
  • 250 ml smantana
  • sare si piper - dupa gust
  • condimente dupa gust
  • 100 g. braza branza

Am cumparat cartofi proaspeti de la piata si am facut cea mai delicioasa reteta: Barcute de cartofi umplute cu ciuperci.

Mi-a venit prin cap sa tai in doua cartofii pe lungime dupa ce i-am copt, sa razui mijlocul cu o lingura si pe urma i-am umplut cu un amestec de ciuperci si ceapa. Au iesit deliciosi la cuptor, condimentati si presarati cu branza sau cascaval ras.

Preparare Barcute de cartofi umplute cu ciuperci
Se spala cartofii, dupa care se pun intr-un recipient de copt absolut fara ulei si se coc in cuptor la 180 ° C, timp de 12-15 de minute. Scoateti-i din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Se taie fiecare cartof in jumatate pe lungime. Apoi cu atenție sculptati mijlocul cu un cutit sau cu o lingura. Este nevoie sa formati un fel de barcuta cu grosimea peretelui de aproximativ 1-1,5 cm.

Se spala ciupercile si se toaca fin, dupa care taiati ceapa cubulete mici. Se topeste untul intr-o tigaie si prajiți feliile de ciuperci in ea. Lasati sa se gateasca la foc mediu timp de 7-10 minute, apoi se adauga ceapa tocata. Tocana de ciuperci si ceapa se gatesc pana cand se inmoaie. La sfarsit se adauga faina si se amesteca energic pana cand amestecul se ingroasa. Apoi se adauga in tigaie smantana, se condimenteaza cu sare, piper si se indeparteaza de la foc.

Puneti „barcutele” de cartofi intr-un vas uns sau o tava acoperita cu hartie de copt. In fiecare cartof sculptat se pune o mica bucata de unt si condimente dupa gust, sare si piper. Umpleti barcutele de cartofi cu amestecul de ciuperci.

Barcute de cartofi umplute cu ciuperci

Introduceți cartofii umpluti pentru a se coace la 180-200 ° C timp de 15 minute. Apoi scoateti tava din cuptor, se presara fiecare barca cu branza rasa si se coace inca 10 minute, pana cand branza este topita. Cand cartofii capata o crusta aurie, ii puteti scoate.

Inainte de servire, se presara fiecare cartof cu un pic de unt topit si cu ierburi proaspete tocate marunt. Pofta buna!

loading...
„Barcute” de cartofi umplute cu ciuperci
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...Loading...